KraftBier

Nieuws

Door in Blogs 1

Baby it’s cold outside

Door Robin van Sundert

Des te meer reden om lekker binnen te blijven. Avondjes bij vrienden en familie, gezelligheid, lichtjes aan in de kerstboom, mooie biertjes drinken en als dat nog niet genoeg opwarmt, maakt de kou buiten het nog aantrekkelijker om dicht tegen elkaar aan te kruipen.

Lees meer

Door in Nieuws 0

Korvels biertje na meer dan 100 jaar terug in Tilburg

Tilburg is eind juli een plaatselijk biertje rijker. Op initiatief van het Bewonerscomité Korvelseweg komt er na meer dan 100 jaar weer een Korvels biertje: Korvels Wit.
Op 24 juli zal het eerste lokale biertje worden geschonken in Café Berlijn. De nazaten van familie Van Roessel heffen als eerste het glas. Van Roessel was de oud-eigenaar van brouwerij de Posthoorn, waar vroeger Korvel Bier werd gebrouwen.

Tijdens de bijeenkomst zal Theo Cuijpers vertellen over de Korvelse biergeschiedenis.

Door in Blogs 0

Van Gieten naar Genieten

Ik vind het een van de moeilijkste facetten aan het biervak: Proeven. Ik houd van drinken, begrijp me niet verkeerd, maar drinken en proeven zijn hele andere zaken. Sinds ik me het laatste jaar bezig houd met bierbrouwen drink ik op een andere manier. Ik laat iedere slok met gevoel door de mond stromen en concentreer me op de verschillende smaken die ik kan onderscheiden. Maar wat zijn dan die smaken en hoe moet je ze omschrijven? Lees meer

Door in Blogs 0

Verander water in bier

Bier is een van de oudste dranken uit de menselijke geschiedenis. Het werd al duizenden jaren voor Christus gebrouwen. Dat komt omdat bier kan ontstaan uit spontane ontgisting. Je hoefde dus geen doktersgraad te hebben om bier te maken, bier maakte zichzelf wel. De drank was indertijd waarschijnlijk niet zo uitgebalanceerd als nu maar als je maar lang genoeg een kruik met water en gerst laat staan dan wordt het vanzelf iets wat op het hedendaagse bier lijkt. Echter, als je nu van plan bent om op deze manier bier te gaan brouwen dan zul je daar weinig vrienden mee maken. Er komt iets meer bij kijken om een lekker bier te maken. Lees meer