KraftBier

Nieuws

Door in Blogs 0

The After-Workout Beer Phenomenon

Na je voetbalwedstrijd de kantine in? Na het hardlopen thuis een koud biertje uit de koelkast? Of na het skiën en Weizen op de piste? Het blijkt allemaal zo erg nog niet. Sterker nog, het is helemaal niet ongezond!

Het begon allemaal met Manuel Castillo. Een Spaanse onderzoeker die na een lange dag skiën raar werd aangekeken door zijn vrienden toen hij een biertje bestelde (serieus?). Dat zou toch verschrikkelijke gevolgen hebben? Castillo wilde zijn gelijk bewijzen en is een onderzoek gestart. Daaruit bleek dat 2 biertjes na het sporten geen negatieve effecten had ten opzichte van het drinken van water.

De laatste jaren is er veel meer onderzoek gedaan naar de effecten van bier na het sporten. De resultaten komen overeen met die van Castillo. Een of twee biertjes na het sporten is zo slecht nog niet. Bier heeft naast een belangrijke overeenkomst, het bestaat voor 95% uit water, ook een aantal voordelen ten opzichte van water. Zo bevat bier belangrijke anti-oxidanten die de gezondheid van het hart zouden verbeteren, polyfenolen die helpen de spieren te herstellen en het cholesterol te verlagen. Bier helpt de bloeddruk te verlagen en omdat het calcium en silicum bevat verbeterd het de groei van bot.

Alcohol gooit echter nog steeds roet in het eten. Het is dus verstandig om bier te drinken met een laag  alcoholgehalte. Eet je daarbij ook nog eens wat zoute nootjes dan zorg je dat het gehalte elektrolyten in het lichaam op pijl blijft en dat gaat uitdroging tegen.

Er is geen vervanging voor een eiwit smoothie die zorgt voor een boost van je voedingswaarden en herstel van je vochthuishouding. Maar er is ook geen vervanging voor de ongeëvenaarde ervaring van een koud biertje na het sporten. Moeten brouwers opnieuw aan de tekentafel voor een sportbier? Dat denk ik niet. Ten eerste omdat de eerste slok bier na het sporten een ervaring op zich is die niet valt te overtreffen door een speciaal sportbier dat smaakt naar AA-drink. Ten tweede omdat er in KraftBier een heleboel natuurlijke ingrediënten zitten die hartstikke goed zijn voor je. En als laatste omdat je er zelf voor moet zorgen dat je het houdt bij maximaal twee biertjes… na het sporten dan hè.

Berichten navigatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *